De Odyssee tegen Libye of de Doos van Pandora ?

De Italiaanse geheime dienst lekte al in december 2010, dat de oorlog tegen Libye is geinstigeerd door Frankrijk n.a.v. Kadafi’s annulering van een grote bestelling Franse Rafale gevechtsvliegtuigen en kerncentrales. Frankrijk heulde samen met de overgelopen voormalige chef van protocol Nouri al-Mismar om een militaire coup te plegen. De bedoeling is om een nieuw Korea te smeden: Kadafi’s familie in het zand van Tripoli, de geallieerden in de olie van Benghasi. De Geallieerden? Ja, een deja vu: Daar zijn onze humanistische imperialisten weer, de USA moet erbij, want het NAVO commando voor de Afrikaanse regio te Stuttgart (Het Pentagon in Europa) is nodig voor inlichtingen en coordinatie van militaire actie en iedereen weet, dat de NAVO officiele commandostructuur is geparalleleerd door de feitelijke USA legercommansdo structuur, die alles bepaalt, immers Europa heeft geen eigen leger, het betaalt alleen aanschaf en onderhoud. De USA kan intern niet nog eens een oorlog verkopen en dus spreekt het Witte Huis alleen van een in tijd en omvang beperkte vredesmissie onder hoede van de VN. Maar niemand gelooft de VN meer, de NAVO is zijn leger geworden. Dat mag nu alleen bombarderen maar geen burgerslachtoffers maken, wat niet kan. Het is en blijft een Amerikaanse oorlog, weliswaar geinitieerd door Frankrijk, maar de Amerikanen dulden geen Franse ‘Alleingang’. Senator Joe Lieberman in het voetspoor van minister van defensie Gates denonceren drie dictaturen in het Midden-Oosten: Libye, het gemakkelijkste doelwit; Syrie, waar men al succes heeft met ondermijning van binnenuit, maar waar een Russiche basis ligt en Iran. (ff Saudi-Arabie vergeten).

Er is opeens sprake van een ‘luchtmacht van de rebellen’, geflankeerd door de NAVO en gelegitimeerd door de UN. Die strijden dus volgens onze westerse media gebroederlijk samen met Al Qaeda tegen hem. Kan het nog idioter? En wie zijn die opstandelingen dan? Een allegaartje van extreme islamisten, afgedankten van Kadafi, wapenhandelaren en opportunistische zakenlui, Quatar, dat al het alleenrecht heeft op de verhandeling van de olie in Benghasi, Saoudi-Arabie, dat met Kadafi een appel heeft te schillen. Niemand weet er orde in te ontdekken en dus stevenen we eerder af op een Afghanistan scenario dan een Korea-scenario. En dan nog straks op naar Syrie en Iran.

Onze Regering en onze NOS ? Oorlogstrommels roeren en niets geleerd van de ‘interventie’ in Servie, in Irak, in Kosovo. Nergens heeft het geleid tot een ordelijke maatschappij, nergens heeft het Nederland enig voordeel opgeleverd, maar wel grote militaire uitgaven en een hogere prijs bij de benzinepomp. En Prof Joris Voorhoeve, , die afstudeerde met een Rockefeller-beurs, mag ondanks het echec van Srebrenica zonder tegenspraak zijn Pentagon verhaaltjes bij onze omroepen blijven spuien. Hij heeft de politiek correcte agenda: Ook in libye bewijzen, dat moslim-democratie bestaat. zijn schaamteloos gebracht voorbeeld: Indonesie; nu met dank aan D’66, de Daisy cutters van de flower power uit 1966.

drs alfred vierling

Geraadpleegde bron: Pepe Escobar, Asian News op Russische televisie:

Alfred Vierling

Advertisements